Składniki dla 2 osób:
- dwie piersi z kurczaka lub jedna podwójna
- 4 łyżki miodu
- 5 łyżki musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka sosu do steków
- oliwa z oliwek lub olej
Sposób przygotowania:
W miseczce mieszamy miód, musztardę, majonez i sos do steków
Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy (jeżeli pierś z kurczaka jest gruba możemy przekroić ją wzdłuż na dwie części), a następnie maczamy w sosie. Zostawiamy na ok. 10 minut.
Rozgrzewamy grilla i delikatnie natłuszczamy olejem ruszt grilla, żeby w trakcie grillowania kurczak nie przywarł nam do rusztu. Grillujemy kurczaka przez ok. 10 - 15 minut, co chwilę nawilżając go miodowo - musztardowym sosem i przewracając na drugą stronę.
Podajemy z ryżem i zieloną sałatką.
przepysznie się prezentują z tymi paseczkami z grilla :)
OdpowiedzUsuń