sobota, 18 września 2010

Grillowane piersi kurczaka w sosie miodowo - musztardowym


Składniki dla 2 osób:
  • dwie piersi z kurczaka lub jedna podwójna
  • 4 łyżki miodu
  • 5 łyżki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka sosu do steków
  • oliwa z oliwek lub olej

Sposób przygotowania:

W miseczce mieszamy miód, musztardę, majonez i sos do steków

Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy (jeżeli pierś z kurczaka jest gruba możemy przekroić ją wzdłuż na dwie części), a następnie maczamy w sosie. Zostawiamy na ok. 10 minut.

Rozgrzewamy grilla i delikatnie natłuszczamy olejem ruszt grilla, żeby w trakcie grillowania kurczak nie przywarł nam do rusztu. Grillujemy kurczaka przez ok. 10 - 15 minut, co chwilę nawilżając go miodowo - musztardowym sosem i przewracając na drugą stronę.

Podajemy z ryżem i zieloną sałatką.

1 komentarz:

  1. przepysznie się prezentują z tymi paseczkami z grilla :)

    OdpowiedzUsuń