Sos Blue Cheese dodajemy do różnego typu sałatek, idealnie pasuje jako dodatek w postaci dip'u do różnego typu mięs, np. kawałków kurczaka w chrupiącej panierce czy krewetek w kokosowych skorupkach.
Składniki:
- 60 - 70 dag sera pleśniowego
- 3 łyżki maślanki
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 1/4 łyżeczki czosnku
- 1/4 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki białego wina
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
Do małej miseczki dodajemy ser pleśniowy i maślankę, za pomocą widelca robimy "papkę". Następnie dodajemy śmietanę, majonez, czosnek, cukier, wino, pieprz i sól. Całość dokładnie mieszamy, żeby stworzyła nam się jednolita masa. Przed podaniem schładzamy sos w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz