Składniki na dwie porcje:
- podwójna pierś z kurczaka
- 1/4 opakowania sera feta
- cztery suszone pomidory w oliwie
- gałązka świeżej bazylii
- dwa plasterki szybki parmeńskiej
- pieprz, sól
Dodatki:
- roszponka
- pomidor
- sos balsamiczny
- dziki ryż
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nastawić na 180 st.
- Pierś z kurczaka oczyścić i delikatnie rozbić na dwa kotlety o grubości ok. 1 cm, doprawić pieprzem i solą.
- Rozdrobnić (za pomocą noża, widelca lub rozdrabniacza) pomidory w oliwie, bazylię i ser feta.
- Na szynkę parmeńską ułożyć kurczaka, a następnie położyć przygotowany farsz. Całość zawinąć w roladkę i przytrzymać wykałaczkami.
- Piec w naczyniu żaroodpornym (spód można posmarować oliwą z pomidorów) przez około 25 - 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz