wtorek, 25 lutego 2014

Roladki z kurczaka owinięte szynką parmeńską

Składniki na dwie porcje:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1/4 opakowania sera feta
  • cztery suszone pomidory w oliwie
  • gałązka świeżej bazylii
  • dwa plasterki szybki parmeńskiej
  • pieprz, sól
Dodatki:
  • roszponka
  • pomidor
  • sos balsamiczny
  • dziki ryż
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nastawić na 180 st.
  2. Pierś z kurczaka oczyścić i delikatnie rozbić na dwa kotlety o grubości ok. 1 cm, doprawić pieprzem i solą.
  3. Rozdrobnić (za pomocą noża, widelca lub rozdrabniacza) pomidory w oliwie, bazylię i ser feta. 
  4. Na szynkę parmeńską ułożyć kurczaka, a następnie położyć przygotowany farsz. Całość zawinąć w roladkę i przytrzymać wykałaczkami.
  5. Piec w naczyniu żaroodpornym (spód można posmarować oliwą z pomidorów) przez około 25 - 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz