wtorek, 18 stycznia 2011

Kremowy sos włoski idealny do sałatek, mięs i serów

Składniki: 
  • 1 szklanka majonezu
  • 1/2 małej cebuli
  • 2 łyżki czerwonego wina (wytrawnego) lub 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka białego cukru
  • 1/2 łyżeczki czosnku
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • szczypta bazylii
  • szczypta oregano
  • szczypta tymianku
  • szczypta majeranku
  • szczypta rozmarynu
  • odrobina soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dodajemy do miseczki i mieszamy. Jeżeli sos jest za gęsty dodajemy odrobinę soku z cytryny bądź wody (ok. 2 łyżek).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz