wtorek, 26 października 2010

Grillowana pierś z kurczaka na ostro

Składniki dla 2 osób:
  • dwie piersi z kurczaka lub jedna pojedyncza
  • 1/2 łyżki ostrej papryki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka czosnku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 4 łyżki majonezu
  • odrobina wody (2 łyżki)

Sposób przygotowania:

W miseczce wymieszać paprykę, cukier, sól, sok z cytryny, czosnek, rozmaryn, pieprz, majonez i dodać odrobinę wody. Odrobinę sosu odłożyć na później (opcjonalnie).

Piersi z kurczaka umyć, oczyścić i włożyć do marynaty. Pozostawić na 20 - 30 minut.

Grillować przez 6 - 8 minut z każdej strony.

1 komentarz: