poniedziałek, 22 marca 2010

Ciabata z grillowanym kurczakiem, serem i warzywami



Składniki na 2 kanapki:
  • dwie duże bułki ciabata, 
  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • starty żółty ser
  • sałata lodowa
  • czerwona papryka
  • świeży ogórek
  • pomidor
  • jogurt naturalny
  • majonez
  • pieprz
  • sól
  • czosnek
  • natka pietruszki
  • przyprawa do grilla

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy sos - 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, czosnek, pieprz, sól oraz natka pietruszki.

Warzywa myjemy, kroimy w paseczki, plastry w zależności od upodobań.

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w paski i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Następnie grillujemy kawałki kurczaka. Pod koniec grillowania kładziemy na kurczaka ser (możemy równie dobrze ugrillowane kawałki kurczaka wraz z serem wrzucić na parę sekund do mikrofalówki).

Rozcinamy w poprzek ciabatę i podgrzewamy kilkanaście sekund w mikrofalówce/piekarniku . Następnie nadziewamy ją kurczakiem z serem, warzywami i dodajemy wcześniej przygotowany sos.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz