Składniki dla 1 osoby:
Sposób przygotowania:
Warzywa myjemy i kroimy w kosteczkę, to samo robimy z serem feta.
Następnie do pojemniczka wbijamy 2 jajka, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Na średniej wielkości patelnię wrzucamy odrobinę masła (lepiej odrobinę więcej), wlewamy jajka. Zwracamy szczególną uwagę, aby omlet nie przyległ do patelni (możemy delikatnie podważyć omlet plastikową szpatułką). Omlet smażymy tylko z jednej strony.
Gdy omlet jest już gotowy, delikatnie zsuwamy połowę omleta na talerz i na niej kładziemy pokrojone warzywa i ser (możemy również zsunąć całość na talerz), a następnie przykrywamy całość drugą połową omleta. Et voila nasz omlet jest gotowy.
Vόστιμο (grec.) - Smacznego
- 2 jajka
- ser feta
- czerwona cebula
- pomidor
- świeży ogórek
- czerwona papryka
- masło
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Warzywa myjemy i kroimy w kosteczkę, to samo robimy z serem feta.
Następnie do pojemniczka wbijamy 2 jajka, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Na średniej wielkości patelnię wrzucamy odrobinę masła (lepiej odrobinę więcej), wlewamy jajka. Zwracamy szczególną uwagę, aby omlet nie przyległ do patelni (możemy delikatnie podważyć omlet plastikową szpatułką). Omlet smażymy tylko z jednej strony.
Gdy omlet jest już gotowy, delikatnie zsuwamy połowę omleta na talerz i na niej kładziemy pokrojone warzywa i ser (możemy również zsunąć całość na talerz), a następnie przykrywamy całość drugą połową omleta. Et voila nasz omlet jest gotowy.
Vόστιμο (grec.) - Smacznego
bardzo proste, a takie smaczne:)
OdpowiedzUsuń