piątek, 19 września 2014

Sałatka z serem cabernet i płatkami migdałów

Składniki:
  • kilka liści sałaty rzymskiej lub typu mix sałat 
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1/3 opakowania sera cabernet
  • łyżka płatków migdałów
  • ocet balsamiczny lub sos balsamiczny
  • pół łyżeczki miodu
  • oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:
  1. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki kroimy na połówki i dodajemy do sałaty.
  2. Na gorącej patelni przez kilka sekund prażymy migdały. Dodajemy je do sałaty.
  3. Na tej samej patelni dodajemy pokrojony ser i czekamy, aż delikatnie zacznie się rozpuszczać (ma się zrobić miękki, przy czym uważamy żeby nam się całkowicie nie rozpuścił). Ciepły ser dodajemy reszty składników.
  4. Sos przygotowujemy z łyżeczki octu lub sosu balsamicznego, miody i odrobiny oliwy z oliwek - całość dokładnie mieszamy i dodajemy do sałaty. Szybko i smacznie :)

1 komentarz:

  1. Nie znam sera cabernet, nie chodziło ci przypadkiem o cammembert?

    OdpowiedzUsuń